Köp nya Nocco Focus Ramonade hos Proteinbolaget!
Läs vårt test av Apotekarens julmust sockerfri. Smak 9/10 & prisvärde: 8/ 10

Lightläsk.se testar Cellexir Endurance

Lightläsk.se testar Cellexir Endurance

2020-07-26 21:00:00
En annons på Facebook cirkulerade om en superdryck som lovade utökad prestanda vid träning. Jag nappade direkt och tänkte att vi skulle avslöja sanningen om Cellexir Endurance. Jag är varken rädd för att flippa eller floppa en produkt utan försöker ge en ärlig bild.

Cellexir har kända ambassadörer som Malin Ewerlöf. Malin var dominerande i Sverige på medeldistanslöpning under 90-talet och är fortfarande mycket aktiv inom idrott. Läser man betygen i Cellexirs online-shopp är det endast positiva betyg som publicerats från kunder.

Tisdag idag och till min vana gillar jag att köra gruppass på Nordic Wellness. Jag är en riktig nörd och jag varierar gärna mellan olika former av träning. På schemat idag var 60 minuter Cross Challenge, 30 minuter CX och 60 minuter Body Pump. I runda slängar 1500-2000 kalorier på två och en halv timme.

Planen var också att testa den första påsen Cellexir Endurance för att se om det skulle boosta min träning. Påsarna är snygga och exklusiva. Det finns ingen doseringsanvisning på påsarna så jag blandade den med cirka 2 deciliter vatten och drack den i bilen på väg till gymmet (cirka 40 minuter innan pass nummer 1). Smaken påminner om Gammeldansk eller Fernet Branca vilket jag verkligen avskyr. För vetenskapens skull genomled jag dessa 2 deciliter som förde mig tillbaka till unga tiders barhäng.

Jag fick en omedelbar effekt och om det var för att smaken väckte mig eller ingredienserna verkan vet jag inte riktigt men under de första 20-30 minuterna kände jag mig piggare och låg klart över min normala prestation.

Det var det stora problemet. Eftersom det inte fanns några instruktioner om hur den skall användas så antog jag att den hade bäst effekt cirka 30 minuter innan träning. Eftersom min prestation ökade den första timmens träning så tog min energi slut under pass två och pass nummer tre var riktigt jobbigt. Jag antar att man får testa sig fram och hitta sin egen rutin och min rekommendation är att antingen ta Cellexir 5 minuter innan passet med en väldigt liten vattenmängd. om det är ett längre pass under flera timmar så dela upp påsen i 2-3 mindre doser och fördela dem jämnt över passet. Alternativt så använd den efter passet som återhämtning.

Uppdatering: för att testa min egna rekommendationer så testade jag att dela upp påsens innehåll. Första halvan intogs 15 minuter för första passet och andra halvan intogs mellan pass två och tre. Effekten blev inte lika stor som när jag intog en hel påse. Jag kände mig dock piggare än med någo PWO. Andra halvan av påsen gjorde att sista timmens prestation kändes bättre och jag kände mig piggare. Smaken kändes också bekvämare, även om jag aldrig komer att tycka om smaken.
En stor positiv egenskap är att dagen efter ett långt träningspass kan jag vakna väldigt trött och nästan ha en baksmälla. Vi båda tillfällena vaknade jag väldigt pigg. Jag tillskriver Celelxir detta och bara för den saken skulle jag lätt kunna inta en halt till en hel påse per dag.

Så vad är slutsatsen då? Cellexir verkar hålla sina löften Det krävs några fler tester men första intrycken är bra. Definitivt bättre än lightläsk med tillsatt BCAA och koffein. Priset på 41.25 är högt för medelidrottaren men söker du en skarp effekt under riktigt tunga pass så testa Cellexir Endurance.

Betyg

Träningseffekt: 10/10
Återhämtningseffekt: 10/10


För Lightläsk.se

Jimmy IngvarssonVasa Bryggeri ställer om till 100% återvunnen plast

Vasa Bryggeri ställer om till 100% återvunnen plast

2019-06-22 15:36:29 VASA Bryggeri utanför Sundsvall ställer om och kommer att börja använda PET-flaskor av 100% återvunnen plast för sina produkter. VASA blir därmed en av de första fabrikerna i världen att göra denna miljösatsning. Bryggeriet har projekterat ...
Läs hela nyheten.

Coca-Cola light hyllar uttrycksfullhet med ny design

Coca-Cola light hyllar uttrycksfullhet med ny design

2020-03-11 19:03:47 Dags för ny design på burkarna av Coca-Cola light? You bet. Nu lanserar Coca-Cola i Sverige ett nytt och spännande utseende på burkarna av Coca-Cola light. Den nya designen hyllar uttrycksfullhet och inspirationen är hämtad från uttryck...
Läs hela nyheten.

Matsmarts kamp mot matsvinnet

Annons: Matsmart startade i december 2013 med den enkla idén att köpa in varor som annars skulle kastas – ofta helt i onödan – och sälja dem till konsumenter över hela Sverige till rejält sänkta priser via webben.

- Överskottsmat med 20-90 % rabatt.
- Leverans över hela Sverige.
- Fri hemleverans vid köp över 500:-.
- Leverans 2-5 dagar.

Handla mat online hos Matsmart