Köp nya Nocco Focus Ramonade hos Proteinbolaget!
Läs vårt test av Nocco BCAA Skum Tomte. Smak 1/10 & prisvärde: 1/ 10

Clean rscued - funktionsdryck med räddad frukt

Clean rscued - funktionsdryck med räddad frukt

2020-04-06 14:52:26
Clean drink introducerar lanserar en helt ny produktserie med funktionsdryck gjord på juice från räddade äpplen, Clean rscued. Drycken tillvaratar frukt som annars skulle kasserats och bidrar till att minska matsvinnet.

- Vi kan med säkerhet säga att det här är marknadens mest hållbara funktionsdryck, säger Sebastian Kvissberg, VD på Clean drink. Clean rscued är den nya generationens funktionsdryck med fokus på en hållbar framtid, syftet med drycken är att minska på matsvinnet.

— 30 % av all frukt som odlas slängs i dagsläget, en stor del når inte ens fram till konsumenten. Vi kom i kontakt med det drivna gänget på Rescued förra året och kände att det fanns en lucka på marknaden där våra produkter skulle kunna mötas i en perfekt symbios. Med Clean rscued erbjuder vi konsumenten en funktionsdryck som både ger energi och är klimatsmart, säger Sebastian Kvissberg. Clean rscued kommer i tre smaker; Äpple, Jordgubb/Lime samt Citron/Lime. Samtliga innehåller 105 mg naturligt koffein, 30 ml juice från räddade äpplen och fyra tillsatta vitaminer. Unikt för produkten är även det låga kaloriinnehållet, en burk innehåller endast 16 kalorier vilket är ovanligt när man jobbar med riktig frukt. Fruktjuicen produceras av företaget Rescued som ägnat sig åt att göra juice på räddad frukt de senaste fem åren.

— Clean drink och Rescued är en superkombo. Nordiska produkter tillverkade i en fabrik som går på sol- och vattenkraft i kombination med räddade äpplen. Tillsammans sätter vi en tydlig hållbarhetsprägel på en bransch som tidigare inte har varit särskilt förknippad med hållbarhet och miljö. Teamet på Clean har gjort ett strålande jobb med smakerna, kommenterar Truls Christenson, säljansvarig på Rescued. Företaget Clean drink har sedan tidigare ett stort fokus på klimatarbete. Under hösten 2019 lanserades en ny modell på trågen som drycken levereras i. Med den nya designen behövs inget plastemballage runt trågen vilket sparar in på ca 11 ton plast under 2020. Clean rscued hittas i servicehandeln från och med vecka 15 och i dagligvaruhandeln från och med vecka 16.


Coca-Cola light hyllar uttrycksfullhet med ny design

Coca-Cola light hyllar uttrycksfullhet med ny design

2020-03-11 19:03:47 Dags för ny design på burkarna av Coca-Cola light? You bet. Nu lanserar Coca-Cola i Sverige ett nytt och spännande utseende på burkarna av Coca-Cola light. Den nya designen hyllar uttrycksfullhet och inspirationen är hämtad från uttryck...
Läs hela nyheten.

Lightläsk vinner marknadsandelar 2018

Lightläsk vinner marknadsandelar 2018

2019-12-05 21:12:13 2010 hade sockerfri läsk en marknadsandel på 15.4% i Sverige. 2018 hade den andelen stigit till 34.8%. Samtidigt har den genomsnittliga konsumtionen för alla typer av läsk stigit från 60 till 70.9 liter per person. En förklaring till denna...
Läs hela nyheten.

Matsmarts kamp mot matsvinnet

Annons: Matsmart startade i december 2013 med den enkla idén att köpa in varor som annars skulle kastas – ofta helt i onödan – och sälja dem till konsumenter över hela Sverige till rejält sänkta priser via webben.

- Överskottsmat med 20-90 % rabatt.
- Leverans över hela Sverige.
- Fri hemleverans vid köp över 500:-.
- Leverans 2-5 dagar.

Handla mat online hos Matsmart

Testa Cellexir . Klicka och få 100:- rabatt direkt!